sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kuin seinästä reväisty

Istun Konneveden kirkossa ensimmäisen adventtisunnuntain jumalanpalveluksessa. On aikaa katsella ympärille. Kappas, onpa tuo kuorin seinä hienosti maalattu.

Tilaisuuden jälkeen otan seinästä kuvan, sillä kuvio on alkanut muuttua mielessäni silmukoiksi. Kotona tulostan kuvan ja alan vähän piirustella. Mistähän löytyy 2 millimetrin ruutupaperia?


Konneveden kirkkolapanen on valmis! Sille on löytynyt neulojakin, konnevetinen neuloosiin parantumattomasti sairastunut nainen. Neulojasta ja lapasesta on tehty lehtijuttuja Keskisuomalaiseen, Konneveden kotiseutuyhdistyksen joululehteen, Kodin Pellervoon... Neuloosinainen teki samalla innolla muitakin paikkakuntien nimikkolapasia ja rakensi niistä näyttelyn viime kesänä Konnevedelle. Syksyllä lapanen oli  lapasnäyttelyssä Hankasalmella Villa Mathildassa. Minä aloin käsi poskella miettiä, millaiset olisivat Konginkankaan kirkkolapaset - ainakin siellä on hieno meandroskuvioinen ovenkahva. Siitäkö se lähtee?
12 kommenttia:

 1. Wau Kaarina, aivan huikee idis!! kovin tuttua on tämänkaltainen ideoiden keräily eri yhteyksistä, teen sitä itsekin. Mutta miten mahtavaa, että olet vienyt sen noin pitkälle, toteuttajat ja kaikki. Hieno projekti alusta loppuun! olikohan tekijänoikeudet kunnossa...ettei tapettisuunnittelija tule vaatimaan osuuksiaan lapastuotannosta... Hyvä kuvaesitys, konkretiaa tarinan kanssa. Tästä tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavat kysymykset Terhi! Tapetin tekijänoikeuksista en osaa sanoa, mutta lapasohjeiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Periaatteessa esim. Novitan ohjeilla suunniteltuja tuotteita ei saisi myydä, koska niiden oikeudet kuuluvat Novitalle. Vain omaan käyttöön.

   Poista
 2. Hei nyt välähti...tietäisin ryhmän neulojia jotka voisivat innostua Konginkankaan kirkkolapasista! Anoppini käy Konginkankaan Puikkotytöissä...paikallinen neulontapiiri. Kun saat työstettyä ovenkahvamallin niin laitetaan eteenpäin.
  Samalla mietin meidän kirkkoa...huikee idis tulle kirkkomyssystä.

  VastaaPoista
 3. eipä tullu tapettisuunnittelija mieleen... Olisi muuten kiva saada vähän joka kirkolle omia tuotteita.

  VastaaPoista
 4. Huomaa, että NÄET asioita. Mielestäni kuvasarja kertoi erinomaisen hyvin tarinan visiosta lopputulokseen.

  VastaaPoista
 5. Ihana idea! Onpa kiva, miten kuvat puhuvat puolestaan. Ihanat lapaset ja ihana seinä kerta kaikkiaan!

  VastaaPoista
 6. Kiva kuvatehtävä,mitenköhän löytäisin omista kuvistani yhtä kelpoja. Nytpä lähden yrittämään ;-)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Uusi yritys kommentoida.. Lapaset on loistojuttu! Mie kuvailin kans joutessani rippikirkkoni maalauksia, kun olivat miusta niin kauniit. Mut eipä miulla vaan tullu mieleen niitä mitenkään jatkojalostaa =)

  VastaaPoista
 9. Hei, se Konneveden nopsa neuloja on Motiivi-lehdessä kera lapastensa. Hänen lapasnäyttelynsä on maaliskuun loppuun asti Villa Mathildassa Hankasalmella ja ensi kesänä Mikkelin Kenkäverossa. Hän on siis neulonut maakuntalapasia ja eri paikkakuntien nimikkolapasia.
  http://www.jhl.fi/ejulkaisut/motiivi/2014-03-Motiivi/

  VastaaPoista
 10. Ihana tarina. Neulojansydämeni sykähti. Osaisimpa minäkin noin löytää/tehdä malleja.

  Kokeilitko kuinka kuvat toimivat ilman tekstiä? Tuleeko sama tarina esiin ilman sanallista ilmaisua? Uskoisin, että näistä kolmesta kuvasta välittyy ainakin osa tarinasta. Ehkä neljännellä ns. aloituskuvalla, jossa olisi kirkko olisi saanut koko tarinan kerrottua pelkillä kuvilla.

  Tästäkin päivityksestä näkee, että olet hyvin visuaalinen ihminen. Sitä lahjaa kannattaa käyttää ja aktiivisesti hyödyntää. Tämä päivitys voisi sopia esim. seurakunnan blogiin ja sen myötä fb-sivulle. Ja sitten taas vaikka seurakuntalaisten kutsumiseen lapasten neulomiseen hyväntekeväisyyteen.

  Ainoa huomautettava asia on, että olisin kaivannut mainintaa kenen ottamat kuvat ovat. Kenelle kuuluu niiden tekijänoikeus.

  Tästä lentää paupkaija Lintulaudalle. :)

  VastaaPoista
 11. Juu... mietin, että jätän ilman tekstejä. Mutta en millään malttanut ;) kun piti höpöttää ja selittää.

  VastaaPoista