tiistai 25. helmikuuta 2014

Uppoa vihreään retriittiin

Kiitos ope kannustuksesta! Uskalsin koskea Youtuben editointityökaluihin. Eilen työstin Via Dolorosa-pätkää, mutta se on kesken. Tänään tein yksinkertaisemman hankkeen: kesäisenä iltana kuvatun retriittivideon: kun järvenrannan puihin heijastui veden välke, kauniina, rauhoittavana, aaltomaisena liikkeenä.
Se näky vaati hiljentymään. Sellaiset hetket ovat hienoja. Halusin kuvata sen, halusin tarjota sen muillekin.

Ole siis hyvä: reilut puoli minuuttia vihreää retriittiä!

Työssäni Jyväskylän viestinnässä olen väistänyt videohankkeeseen koskemista. Kynnys on korkea. Liian teknistä. Ja kuinka löytää katsojia, olipa video miten hieno tahansa? Meidän seurakuntalehdellämme on oma Youtube-kanava, jossa suurimman suosion on saanut Myrskyluodon Maijaa teatterissa esittäneen näyttelijän haastattelu. Kuuluisa kynttilälyhtyvideo saavuttaa sen suosiota uhkaavasti.

Oletan, että paras tapa saada katsojia videoille on se, että videoille löytyy myös tekijöitä esimerkiksi nuorista. Heillähän se kuvaus ja taltionti on jo toinen luonto, kännykkäkamera kädessä syntyneillä. Ja hauska ote hallussa.

4 kommenttia:

 1. Ihana lyhyt hengähdystauko tuo sinun vihreä retriittisi. Jäin itse kuuntelemaan taustalla kuuluvia ääniä. Ne sopivat mielestäni siihen hyvin. Tavallisen elämän ääniä. Joku allömakea musiikki olisi pilannut tunnelman.

  Onnistunut pisteen suoritus, mutta mielellemmä näemme toisen videosikin. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Minä tykkään tuommoisista lyhyistä hengähdystauoista. Semmoinen jäi mieleen perheen Ateenan-matkalta, kun olimme miljoonakaupungin hulinassa hulisseet, metroissa seikkailleet ja katukauppiaita väistelleet sekä Akropoliille jonottaneet. Akropoliilla menimme Hefaistoksen temppelinraunioille - ja siellä, oi siellä möngersi hitaasti kilpikonna. Se vaappui yli hiekkaisen kävelytien ja kävi syömään ruohoa. Hauk - puru-puru-puru - nielaisu. Hauk - puru-puru-puri - nielaisu. Ihan ilman kiirettä. Ehkä minä senkin videon tänne vielä linkitän.

  Mietin tuon videon ääniä, olisi ollut kiva saada siihen vaikka aaltojen loisketta, mutta niitä minulla ei ollut. Olkoon sitten aito hetki.

  VastaaPoista
 3. Olen Kaarinaa yrittänyt kannustaa videoiden maailmaan ihan livenä. Kiva tuo retriittijuttu. Videoita ei todellakaan tarvitse lähestyä liian teknisestä vinkkelistä. Rupisuus kuvassa ja äänessä ovat ihan sallittuja.

  VastaaPoista
 4. Ihana pieni pätkä, hiljaisuutta, vihreyttä ja välkettä! Kiitos. Olisin voinut katsella pidempäänkin sitä..

  VastaaPoista