tiistai 18. helmikuuta 2014

Viimetipaton helmikuu

Läksyt tehty! Ensimmäisestä sain pinnata, kun olen jo perustanut sivuja. Esimerkiksi tämän Äänekosken seurakunnan sivun, jossa on seurakunnan uutisia, tapahtumatietoja, kuvia toteutetuista tempauksista sekä luontokuvia, vähän hauskaakin - ja nuiveat 130 tykkääjää.
Lisäksi olen perustanut sivun Sumiaisten kirkolle sekä Konginkankaan kirkolle, jotka molemmat ovat tiekirkkoja. Niiden alku oli lähinnä arkkitehtuurin ja historian esittelyssä, ja kesäisin ovat myös tiekirkko-oppaat saaneet julkisuutta.
En ylläpidä näitä sivuja yksin, vaan meitä on iso tiimi - Äänekosken seurakunnan työntekijöitä ja minä vapaaehtoinen - jotka creaamme sivuille huikeita idiksii ;)
Jyväskylän seurakunnan viestinnän jäsenenä pidän yllä myös Jyväskylän seurakunnan ja seurakuntalehtemme Henki & elämän sivuja.
On se ylvästä,  kun voi sanoa, että ylläpidän Henkeä ja elämää!

Varsinkin Äänekosken seurakunnan Facebook-sivuille sain lisää tykkääjiä, kun meillä vietettiin eläköityvän kirkkoherran lähtöjuhlaa kera täytekakkujen ja huumorillisten puheiden. Napsin tilannekuvia ja tein niistä albumin. Kertaheitolla tusina uutta tykkääjää - mutta se edellyttikin kahdeksan työtunnin panosta! Ai mikä hyötysuhde?Ryhmäksi perustin Äänekosken seurakunnan vapaaehtoisten Fb-ryhmän. Se on avoin, päivitysoikeus muutamalla seurakunnan työntekijällä & minulla; lisäksi on haav(e)issa toinenkin vapaaehtoinen sitä koordinoimaan. Sivun tarkoituksena on jakaa tietoa tarjolla olevista vapaaehtoistehtävistä, pitemmistä sitoumuksista ja lyhyemmistä pesteistä. Lisäksi sinne laitetaan kuvia toteutuneista tempauksista, työpiireistä, leivonnaisista, käsitöistä, penkkien kannosta jne jne. Katsotaan, miten se saa ilmaa siipiensä alle.

Henki & elämän tämän päivän tunnelmat:
Meitsi kuuli, että jossain Pohjois-Koreas jäbä joutu uudelleenkoulutukseen, kun se kirjotti pressan nimen väärin. Muut joutu vankilaan, kun ne kirjotti mitä aatteli. Meitsi alko creaa systeemii, jossa jengi saa sanoo mitä ajattelee tai uskoo mihin haluu eikä joudu vankilaan. Ai et se on jo duunattu? Demokratialeissön! Huikee idis! Tsufeet sille!

5 kommenttia:

 1. Huikeeta luettavaa nämä Kaarinan postaukset ;)

  VastaaPoista
 2. Tykkäsin. Kuvat meilläkin vetää ihmisiä seurakunnan sivulle. Ja mitä hassumpi kuva, sitä enemmän tykkäyksiä ja tavoitettuja ihmisiä. Ykkössijaa taitaa edelleenkin pitää viime adventtina otettu kuva Saku-papista, joka saarnan alkupuolella pyöräili (kypärä oli päässä, diakonin käskystä, koska pyöräili) kirkon takaa kirkon eteen alba ja stola päällä. =D

  VastaaPoista
 3. On hienoa lukea kuinka viestinnässä on hyvin saatu some mukaan työhön. Perustamasi ryhmä on varmasti tarpeellinen ja se mitä siitä kerroit vaikuttaisi kiinnostusta ja sitoutumista herättäviltä asioilta. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan miten ryhmä lähtee käyntiin.

  Minua olisi kiinnostanut millainen yhtymän viestijän näkökulmasta on käyttää FB:tä päivittäin työssä. Taipuuko se kaikkiin ideoihin? Onko siinä jotain erityisen hyvää tai huonoa?

  VastaaPoista
 4. Tuota... Jyväskylässä ja Äänekoskella ei ole yhtymä, vaan yksi seurakunta. Jyväskylässä meillä on yhdeksän toiminnallisesti melko itsenäistä alueseurakuntaa, joilla on jonkin verran omaa budjetointia. Äänekoskella taas on kaksi kirkkopiiriä ja kaksi kappelia.
  Somen ongelma on molemmissa tapauksissa se, että seurakuntalaiset eivät välttämättä hahmota sitä, mihin kuuluvat. Kun meillä on Jyväskylässä Jyväskylän seurakunnan Fb-sivu, niin korpilahtelaiset eivät välttämättä identifioidu siihen. Aika moni alueseurakunnista onkin perustanut omia sivujaan tai sitten omien työalojensa sivuja: lapsi- ja perhetyö ja nuorisotyö varsinkin. Ne toimivat ja päivittyvät sangen itsenäisesti, eli me täältä viestinnästä emme niihin härki ollenkaan, emmehän me voi tietää, mikä alueseurakunnissa on SE juttu juuri tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun selvensit. Jyväskylän jotenkin aina lasken yhtymäksi, vaikka tiedän, ettei se ole niin. Useasti siellä käyneenäkin... :)
   Kuvastat hyvin tyypillistä ongelmaa. Seurakuntalaiset eivät ymmärrä seurakuntien rakennetta, vaan sen sijaan saattavat sanoa kuuluvansa Mikaelin seurakuntaan, koska naapurikirkko on nimeltään Mikaeli tai Korpilahden seurakuntaan, koska asuvat siellä.
   On fiksua se, että työntekijät itse hoitavat fb-sivujen päivityksiä. Teidän tehtävänänne taitaa olla enemminkin tukea heidän taitojaan, auttaa hyvien päivitysten teossa jne. ...?

   Poista