tiistai 17. tammikuuta 2017

Varustekilpaillen reformaatiovuoteen


Reformaation 500-vuotisuutta voi nyt juhlia kuivin jaloin, sillä tarjolla on nilkkasukat, joihin on painettu Lutherin kuuluisa Tässä seison enkä muuta voi –lausahdus. Hier stehe ich und kann nicht anders. Ja sama englanniksi.

Hiirimattoon on painettu Lutherin naama tai vaihtoehtoisesti Lutherin kuuluisimpia lausahduksia. Älykännykän voi suojata kotelolla, jonka kuvassa on Lutherruusu, Lutherin sitaatteja tai Luther naulaamassa teesejä kirkon.

Eväskahvit voi lorauttaa termosmukiin, joka esittää Lutheria ja reformaation sankareita.  Proud Lutheran –muki ajaa tietysti saman asian. Suun saa makeaksi omenanmakuisilla karkeilla tai kekseillä, jotka on leivottu Luther-piparimuoteilla.

Luther-muotilla voi tehdä pipareita.Keittiössä voi häärätä yllään esiliina, jonka painokuosit esittävät Martti Lutheria ja muita reformaation sankareita. Kahvin voi juoda mukista, jonka kuva esittää Martti Lutheria ja muita reformaation sankareita. Vauvalle voi pukea bodyn, jonka painokuosi esittää… no ehkä arvaat jo loput. Lapsukaisen iltasadut kerrotaan Martti Luther- ja Katharina von Bora –käsinukkien avulla.

Isä voi solmia kaulaansa joko solmion, jossa on Martti Lutherin kuva, tai solmion, jossa on sekä Katharina von Boran ja Martti Lutherin kuvat (ihan huippua). Ja päähän voi sitten tyylikkäästi painaa mustan samettipintaisen Luther-baretin. Takin kauluksessa kiikkuu tietysti Proud to be Lutheran –pinssi, ja ranteessa aikaa näyttää rannekello, jonka kellotaulussa lukee pikkupräntillä 95 teesiä.
Ja perheen pikkukoira – hänelle puetaan fleeceliivi, jonka painokuvio esittää – Lutheria ja muita reformaation sankareita. Kelpaa siinä iltapissille tepsutella.

Kotiremontit taas sujuvat reformaatiovasaralla (hinta 15 euroa).
Ei ole merkkivuoden vietto ainakaan varusteista kiinni.

Playmobil-Luther on seikkaillut vuoden päivät #TaskuMartti.na Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti