maanantai 9. tammikuuta 2017

Ne vievät meidät - they will deport us!

Ne vievät meidät - they will deport us!
Kolmen turvapaikanhakijan parahdus Facebookviestissä saa höysteekseen vuolasta kyynelvirtaa itkevän hymiön. Turvapaikanhakijat odottavat säilössä pakkopalautusta Irakiin, jossa heidän tulevaisuudennäkymänsä ovat synkät.

Maahanmuuttovirasto kyllä todeksi myöntää, että turvapaikanhakijat ovat lähteneet kotimaastaan vaaraa ja kuolemaa pakoon. Kyllä kyllä. Mutta päätöksessään maahanmuuttovirasto piirtää ruusuista ei-yhtään-tästä-maailmasta kuvaa siitä, kuinka palautettavat turvapaikanhakijat voivat asettautua suureen Irakin maahan, vaihtaa ammattia, piiloutua tappajiltaan.
Ja sitäpaitsi, oikeastaan:
”Pelkosi ei siten ole objektiivisesti perusteltua. Tappouhkaus voi sinänsä olla laadultaan ulkomaalaislain 87 a §:ssä tarkoitettu vainoksi katsottava teko. Lopetettuasi työsi ja muutettuasi toiselle alueelle tappouhkauksen jälkeen et ole enää saanut uusia uhkauksia tai kokenut muitakaan oikeudenloukkauksia. Näin ollen yksittäistä tappouhkausta ei voida toistuvuudeltaan vainoksi katsottavana tekona. Auton polttamista omaisuuteen kohdistuvana tekona ei luonteeltaan voida pitää sinuun kohdistuneena vainoksi katsottavana tekona.”

Yhtä ruusuista kuvaa maahanmuuttovirasto maalaa myös Talebanien nimeltä mainitsemille turvapaikanhakijoille: nuori mies, menet Afganistaniin, muutat muuanne, et kotiseudullesi, vaihdat ammattia, eivät ne sinua sitten tapa. (Talebanien kanssahan voikin tunnetusti käydä pitkiä neuvotteluja sovinnosta. Sellainen sori sori -anteeksipyyntö on kuulemma tehokas.)

Ja entäs se poika, jonka isä on poliittisesti aktiivinen, ja jonka perheeseen varoitukseksi hyökättiin ja jonka perheenjäsenet sokaistiin?
Onneksi maahanmuuttovirasto näkee: vastaava hyökkäys ei uhkaa sinua, joten voit palata kotimaahasi.

Elämme pelottavia aikoja. Valheellinen logiikka ja suoranaiset valheet, joihin nojaten suomalaiset viranomaiset lähettävät turvapaikanhakijoita varmaan kuolemaan, syö lainkuuliaisuutta. Päättäjät, viranomaiset – oletteko ajatelleet sitä? Julmuudella ja korvattomuudella on kerrannaisvaikutuksensa laajemmin yhteiskunnasa: jos turvapaikanhakijaa voi kohdella noin, jos irakilaisen, afganistanilaisen jne ihmishenki ei ole arvokas, niin miksi suomalaisen henki on?
Jos viitsisimme ottaa selkoa, millaisilla perusteilla turvapaikanhakija käännytetään kuolemaan, alkaisimme pelätä. Jonain päivänä sama kylmyys voi kohdata minua, silloin kun olen avuton ja toivon saavani ihmisen kohtelun.

Ne vievät meidät! Ne jyrää meitin!
Perusteellisempaa tietoa absurdeista päätöksistä voit lukea osoitteesta
Migrileaks.


Tervetuloa, turvapaikanhakija.
Istu kaikin mokomin ja nauti
vieraanvaraisuudesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti