torstai 5. kesäkuuta 2014

Tämän "luolamiehen" olisin tahtonut nähdä

Missä olit kun kuulit Estonian uppoamisesta? Ja mitä ajattelit, kun luit ihmisten kommentteja siitä, kuinka 800 ihmisen - mukana muun muassa ruotsalaisen raamattukoulun oppilaat - hukkuminen myrskyävään Itämereen oli Jumalan rangaistus?
Minä ajattelin kommentteja kuvina. Näin raivoavan meren, meren pintaa piiskaavan rankkasateen ja taivaasta ojentuvan ison käden, jonka etusormi painoi laivan keulaa veden pinnan alapuolelle. Kuin Vartiotornin kuvastoa.

Seuraavana päivänä myrsky oli jo tyyntynyt lempeäksi tuulenvireeksi. Takapihalta löytyi hiirenvirnan pieniä herneenpalkoja, joiden sisällä kypsät siemenet helisivät tuulessa.
Kontrasti edellispäivän myrskyyn oli kova. Siemenet olivat kypsiä, Estonian mukana meren pohjaan vaipuneet eivät ihmissilmin nähtynä olleet kypsää viljaa.

Tämän kesän hiirenvirna vasta kasvaa pituutta ja etsii tukea, johon kiertyä.
Seurakuntalehden haastatteluja tehdessäni olen kysynyt ties miten monelta ihmiseltä, minkä Raamatun tapahtuman silminnäkijöitä he olisivat halunneet olla. Vastauksiksi on tullut Nooan arkinrakennusta, Jeesuksen syntymäyötä, parantamisihmeitä...
Minä luulen, että olisin halunnut olla paikalla, kun Jumala lupasi ilmestyä profeetta Eliaalle, joka asusti sillä hetkellä autiomaan luolassa.. Näin se kävi:
Herran ääni sanoi: "Mene ulos ja seiso vuorella Herran edessä. Herra kulkee siellä ohitsesi." Nousi raju ja mahtava myrsky, se repi vuoria rikki ja murskasi kallioita. Mutta se kävi Herran edellä, myrskyssä Herra ei ollut. Myrskyn jälkeen tuli maanjäristys, mutta Herra ei ollut maanjäristyksessä. 12 Maanjäristystä seurasi tulenlieska, mutta Herra ei ollut tulessakaan. Tulen jälkeen kuului hiljaista huminaa. 13 Kun Elia kuuli sen, hän peitti kasvonsa viitallaan, meni ulos ja jäi seisomaan luolan suulle.

En tiedä enkä ole lukenut selityksiä tälle tapahtumalle. Minulle se kertoo, että Jumalan  Henki voi olla läsnä pienessä ja vaatimattomassa. Maan- tai mielentäristykset eivät ole välttämättömiä. Se on lohduttava viesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti