torstai 22. syyskuuta 2016

Rakkaus on mössö sana


Kiinnostaako rakkauden resepti? Ripaus kuuntelemista, hyppysellinen omien tarpeiden suoraa viestintää, roimasti anteeksiantoa… myös hippunen huonoa muistia on joskus hyödyksi, kun rakkauden taikinaa tehdään.
Ensi sunnuntaina on rakkautta ilmassa myös kirkoissa, kun päivän teema on Rakkauden kaksoiskäsky:
Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Työkaverit pohtivat eilen ankarasti, miten tehdä teema tykö. Ja tällaisia olivat pohdinnan tulokset, sunnuntain otsikkoehdotukset. Ensimmäiseksi listaan ne, jotka herättivät minussa vilkkainta aivotoimintaa.
Rakkaus on ruma sana (Oikeasti haluaisin tietää, mihin väite perustuu – elämänkokemukseen?)
Fariseusten kirkkopyhä (No joo, pikkuisen vaatii ennakkotietoa eli sen käsittämistä, ketä olivat fariseukset. Voisko olla että tekopyhien kirkkopyhä tms…?)
Oppimaton rakentaja löi juristeille jauhot suuhun (Perinteinen pieni-suuri –tarina, ryysyistä rikkauteen –hengessä. Jatkoon.)
Rakastaa – ai noita!? (Raja railona aukeaa. Voiko sen lyhyemmin sanoa?)


Ja tässä sitten ne loput otsikot, sensuroimattomina, silvuplee.
Rakkaus sulattaa; Rakkaus riisuu aseet, mutta saat elämän; Voittaako rakkaus?
Sano minulle, ketä sinä rakastat; Haaste rakkauteen! Kutsu rakkauteen!
Rakastaa – ei rakasta; Rakasta lähimmäistäsi ja itseäsi!
Jos minä-maailmassa olisikin Sinä-Jumala
Nousee päivä vielä huomennakin; Jaksetaan yhdesssä… kaikesta huolimatta!
Sanaa rakkaudesta; Rakkauden messsu – tule juuri sellaisena – olet rakas
Saako rakastaa itseään? Rakkauden resepti; Tärkeintä on rakkaus

It´s all about love; Love x 2; Kaksi rakkautta; Taivas Lovea tarjolla; Lankea Loveen!; Love

Tule rakastamaan!; Rakkauden varassa? Rakkaus – mikä muu muka
Rakkaus on vaikeaa, mutta se on sen arvoista; Ja niistä suurin on rakkaus
Rakkauden amatööristä kohti ammattilaisen otetta; Rakkauden lähettiläät

Mitä rakkaus on? Sen kuulet kirkossa klo 10; Rakkautta jaossa; Tule messuun – leipää ja viiniä sinullekin; Tule tykkäysmessuun tykkäämään; Rakkautta – tule!;
Lähimmäisen messu
<3; Rakkaudenpalvelus; Rakkauden messu; Elämän messu

Suurin käsky; Kaksi käskyä; Ei ole pakko pitää – rakastaa saa silti! Käskyistä suurin; Tärkein käsky; Rajaton rakkaus; Rakkaus ilman rajoja; Rakkaus <3; Rakasta!Sie ja mie; Hilma ja Onni

Rakkauden monet eri muodot; Säpinää parisuhteeseen; Rakastaminen – on(ko) se vaikeaa?!Rakkauden kaksoiskäsky; Mitä Jumala haluaa kertoa sinulle rakkaudesta?Kirkonmenojen jälkeen nonstop-vihkimisiä kaikille pareille Sinua rakastetaan, olipa tilanne mikä tahansa <3Riittääkö rakkaus?; Ratkaiseeko rakkaus? Jeesus sen sanoi!; Lakialoite: rakasta!; Rakastatko? Sinua rakastetaan; Tee se toiselle, mitä toivoisit itsellesi tehtävän

Matt. 22: 34-40Kun fariseukset kuulivat, että Jeesus oli tukkinut saddukeuksilta suun, he kokoontuivat neuvonpitoon. Sitten yksi heistä, joka oli lainopettaja, kysyi Jeesukselta pannakseen hänet koetukselle: ”Opettaja, mikä on lain suurin käsky?” Jeesus vastasi: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.


Ensi sunnuntaina kannattaa sitten tulla kirkkoon kuuntelemaan, mitä pastorisi pakisee. Rakkautta ilmassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti