perjantai 18. heinäkuuta 2014

Pääsin Jyviin ja akanoihin - ja olen ylpeä siitä!

Teretulemast Tallina - ligapyykkis on jo siellä!
Huvitav päätös syntyb, kun kotikaupungi ligapyykki - püksid ja laganad - kulgeb neljäl byöräl Tallinna. Siin rekanmootorid mürisevad ja bakogaasud börisevad, kun ilmaaegu maanteeliigenne kasvab ja Idameri ilosest loiskuaab.
Ilmastonmuutos - kas miga se on? Kas voisiko sida torjua liigennepäästöjä vähendamalla?

Ja migä paremb - saadiin muutam tööstä vapaa kotikaupungi asukas lisää (siis työtön, ihan kotisuomeksi).
Ens kundavaaleis tahon valitada päättäjäd, jotka tekeväd päätöksed halvast etätöönä. Jaan, Villu, Kalju tai Enn: teita tahon äänestada, jos eholle lähette. Ja virgameehet Turbasta tai Rysaperesta: tulgaa ja päättägää meidän asiad, ei se böljemmaks enää mene.

Tämmöisen yleisönosastojutun taannoin kirjoitin, kun oma kotikaupunki päätti kilpailutuksen jälkeen hyväksyä virolaisfirman tarjouksen pestä terveyskeskuksen pyykit. Mikäli oikein muistan, sopimus purettiin, kun tilaaja ei ollut tyytyväinen työn laatuun - välillä saatiin väärät vaatteet, välillä suttuiset ja epäsiistit vaatteet.
Suomen Kuvalehti julkaisi ko. virolaisfirman omistussuhteita ja verosotkuja käsittelevän jutun, mutta edes se ei estänyt isoa työssäkäyntikaupunkiani haahuilemasta halvan tarjouksen perään lahden taakse. Muistaakseni siinäkin sitten otettiin järki käteen.
Tekovirolla kirjoittamani teksinpätkä päätyi Jyviin ja akanoihin Suomen Kuvalehteen. Bloggaan jutun ns. yleisön pyynnöstä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti